maandag 5 t/m zaterdag 10 augustus 2024 (54ste editie)

Ja, het is zover….de 50ste Tour

Beste rennertjes, ploegleiders, medewerkers, sponsors, familie en andere belangstellenden.

Ja het is zover… dit jaar de 50e keer dat we de Kleine Tour in Steenbergen in ons midden hebben. Ik mag wel zeggen dat alle Steenbergenaren hier naar uitgekeken hebben om er een fantastisch week van te maken.

De feestcommissie is al meer dan een jaar bezig en het belooft een hele mooie week te worden. Hopelijk hebben we goed weer want dat verhoogt de feestvreugde, maar zoals bij al die vorige jaren, ook bij wat regen en wind, we blijven vrolijk en enthousiast en zeker de rennertjes!

Bij een gouden jubileum kijken we ook graag terug naar de 49 voorgaande jaren. Hierbij wil ik Rinie Free postuum zeer welgemeend bedanken voor het organiseren van de eerste Kleine Tour in 1970 tezamen met onder andere Adri Akkermans en Jan Maas.

Vijftig jaren Kleine Tour Steenbergen, vijftig Missen, vijftig winnaars van de gele trui, vijftig maal een hele week fietsplezier voor de jeugd in Steenbergen tijdens de zomervakantie. Er zijn nu al opa’s en oma’s die zelf meegereden hebben en nu langs de kant hun kleinkind(eren) staan aan te moedigen. Dat is toch al een reden om super trots op de Kleine Tour Steenbergen te zijn.

De rennertjes hebben recent tijdens de Miss Kleine Tour verkiezing weer hun stem uit kunnen brengen en de meeste stemmen gingen naar Miss Marit. 

Met Miss Marit in ons midden zal deze 50e Kleine Tour uiteraard bol staan van activiteiten. Wat precies?… dat wil ik nog niet vertellen, laten we ons maar verrassen!

Het moet wel vermeld worden dat het bestuur toch besloten heeft om alle wedstrijden en etappes volgens het ‘normale’ schema te laten verlopen. We willen natuurlijk wel strijden voor de gele trui, het ploegenklassement of het etapperijden klassement. Maar aan het einde van de week zijn alle rennertjes een winnaar!

Aftredend voorzitter Wim Roovers is klaar voor “zijn” laatste tour…de 50ste (foto:Mark Koenraadt)

We zijn ook blij met onze nieuwe ploegsponsors: Verbeek Boomkwekerijen met ploegleiders Didi Verbeek en Lonneke van Terheijden en 

Grond- en transportbedrijf A. van Tilburg B.V. met ploegleiders Denyse van Tilburg en Hannes Goossens. Welkom, en hopelijk zijn jullie nog vele jaren actief als ploegsponsor! 

Mag ik iedereen een fantastische maar zeker veilige Kleine Tour toewensen!

Wim Roovers

 

Tags:

Gerelateerde berichten

Comments are currently closed.

Top