maandag 5 t/m zaterdag 10 augustus 2024 (54ste editie)

47e Kleine Tour klaar voor de start

2016_06_12_MissVerkiezing2016-19

AutoKar BV al 40 jaar sponsor van de Kleine Tour

Op maandag 22 augustus gaat de 47e editie van de Kleine Tour Steenbergen van start. Dit jaar gaat er speciale aandacht uit naar Autokar in verband met het 40 jarig jubileum als ploegsponsor en voor het 40 jaar leveren van de auto’s voor de organisatie tijdens de Tourweek.

Maandag: Op de openingsdag worden om 13.00 uur  in café, zaal “De Joosse” de rugnummers en reglementen uitgereikt aan de 216 rennertjes (leeftijd jongens van 8 t/m 14 jaar, meisjes 9 t/m 14 jaar) en hun ploegleid(st)ers. Hierna begeeft iedereen zich naar het schoolplein van basisschool Maria Regina bij Brede School “Het Podium”, waar de fietsen gemerkt worden. Nieuw dit jaar is dat er naast de bekende categorieën (gewone- , sport- en racefietsen) een extra categorie bij komt nl. de moutainbikes. Er wordt vanaf dit jaar een verschil gemaakt tussen de sportfiets en de mountainbike. Op het schoolplein wordt teven het beginsignaal gegeven voor  de puzzelrit in en om Steenbergen.

Om 18.45 uur vertrekt de karavaan voor een rondrit door Steenbergen vanaf de Seringenlaan. Aansluitend vindt de eerste wedstrijd plaats op de Markt van Steenbergen, de koppelkoers. Prijsuitreiking vindt rond 21.00 plaats op de markt.

startheaderDinsdag: Deze dag start om 9.00 uur in de Acacialaan de eerste individuele wedstrijd, de sprint. Om 11.00 uur zet de karavaan zich in beweging voor de eerste etappe vanaf de Lijsterbesstraat naar Wouw, Wouwse Plantage, Essen (België), Nispen, Roosendaal, Welberg, Steenbergen. Eerste rust is bij de “Kiekenhoeve” in Essen, tweede rust bij “Kartcentrum Roosendaal” (naast zwembad de Stok) Om 16.40 eindigt deze etappe in de Oudelandsestraat. De prijsuitreiking vindt plaats om 19.30 uur op de Markt in Steenbergen.

Woensdag: Op 24 augustus vangt de gevreesde behendigheidsrit aan om 9.00 uur in de Oudlandsestraat. Deze behendigheidsrit is met kegels, ballen en wip. De karavaan vertrekt om 11.30 uur vanaf de Oudlandsestraat naar Dinteloord, Heijningen, Willemstad, Helwijk, Oude Molen, Fijnaart, Stampersgat, Kruisland om zo te eindigen om 16.50 uur in de Oudelandsestraat. De eerste rust is bij de Blokhut in Helwijk, tweede in de kantine van “VV de Schutters” in Stampersgat. De prijsuitreiking is om 19.30 op  de Markt in Steenbergen.

Donderdag: In de ochtend een uurtje uitslapen, geen ochtendwedstrijd. De etappe start om 10.00 vanaf de Oudlandsestraat  en brengt ons naar De Heen, St Philipsland, Oud Vossemeer, Tholen, Halsteren, Lepelstraat om zo weer te eindigen in de Oudlandsetraat om 14.50 uur. De rusten zijn bij “Cafe ’t Durp” in St. Philipsland en bij de kantine van “Tholense Boys”. ’s Avonds start de steeds weer spectaculaire tijdrit in het centrum van Steenbergen om 18.00 uur. Aansluitend is de prijsuitreiking op de Markt in Steenbergen.

Vrijdag: Om 9:00 uur wordt de cyclocross verreden op het sportpark aan de Seringenlaan. De karavaan vertrekt om 11.30 vanaf de Seringenlaan richting Heerle, Wouwse Plantage, Huybergen, Hoogerheide, Woensdrecht, Bergen op Zoom, Moerstraten. Om 17.05 uur zijn we weer terug in de Oudlandsestraat. Gerust wordt bij “De Kloek” in Huijbergen en  “Party Restaurant  Rozenoord”. ‘s Avonds is de prijsuitreiking om 19.30 op de Markt.

Om 20.00 is het disco-en voor alle rennertjes bij Danscentrum Brouwers Gast. De disco duurt tot 22.30 uur.

2015_08_18_Woensdagochtend_20Zaterdag: Op de slotdag, zaterdag 27 augustus, staat om 9.00 uur de tweede behendigheidsrit op het programma. Dit keer alleen met kegels. De etappe vertrekt vanuit de Oudlandsestraat om 11.15 uur naar Notendaal, Nieuw-Vossemeer, Heense Molen, De Heen, Welberg. Er is maar één rust en die is bij “ ’t Wagenhuis” in Nieuw Vossemeer.

Om 14.40 uur vindt de traditionele Bloemenhulde plaats op de Nassaulaan in Steenbergen. Aansluitend een feestelijke rondrit door Steenbergen, waarna  om 15.45 uur de grote prijsuitreiking plaats zal vinden op de Markt in Steenbergen.

Tags:

Gerelateerde berichten

Comments are currently closed.

Top