maandag 5 t/m zaterdag 10 augustus 2024 (54ste editie)

Zandhappen en drinken

Het parcours aan de Acacialaan lag er goed bij. Strak en een lekker zonnetje. Ideaal om 2016_08_23_KTS_dinsdag-2er lekker voor te gaan zitten. Dat deden dan ook veel mensen aan de kant. De rennertjes kwamen één voor één langs. De één in een snel tempo, de ander wat minder snel. Jammer genoeg viel Raymond Kouwen van Boekhandel Vermeulen. Na een bezoekje aan de huisarts, mag de renner morgen weer op de fiets klimmen.

De 1ste etappe ging vandaag naar het zonnige zuiden, België. Wel met wat omleidingen, maar dat zijn we wel gewend in het land ten zuiden van ons. Ze zijn er volgens mij beroemd om geworden. Onderweg veel zwaaien en drinken. De zwaaiploeg stond ook weer langs de kant om de karavaan te steunen. Via een zandpad (stof happen) kwamen we dan op De Kiekenhoeven terecht. Rusten, plaatjes ruilen en veel……drinken.

2016_08_23_KTS_dinsdag-82Voor de deelnemertjes die voor de eerste keer meededen was het de vuurdoop, maar ze stonden hun mannetje of vrouwtje. Witte truidrager Teun van der Sterre zei met een rood hoofd “Het viel wel mee!”. Dat zijn de bikkels!

Snel weer op de fiets naar Nederland terug.2016_08_23_KTS_dinsdag-114Op het parkeerterrein bij de Kartbaan, in de volle zon even uitrusten. Ploegleider René Quintus had een verrassing in petto. Hij spoot de jongens lekker nat, wat erg verkoelend was.  Dus deze rennertjes hoefden zich niet meer te douchen vanavond.

 

 

Na het eten thuis weer naar de Markt voor de prijsuitreiking. Veel bekende gezichten. Zo starten morgen Evi en Mathijs in het geel. Zij wonnen de tour al eens eerder. De vraag is nu, houden ze dit vol. Er zijn veel kapers op de kust. Maar zoals de olympische gedachte, is deelnemen belangrijker dan winnen.

2016_08_23_KTS_dinsdag-126

Tags:

Gerelateerde berichten

Comments are currently closed.

Top