maandag 5 t/m zaterdag 10 augustus 2024 (54ste editie)

Belgium here we come!

Vanmorgen de eerste keer dat de sprint in de Van Gaverenlaan werd gereden. Voorzitter Wim Roovers en bestuurslid Coen Embregts waren zeer tevreden over het nieuwe parcours. “Overzichtelijk en een stuk veiliger voor de rennertjes en toeschouwers”.

Chef-Jury René Baarendse inspecteert het parcours

 

De kleine boompjes gaven een klein beetje verkoeling in de schaduw. Misschien in de toekomst dat dat wat meer zal zijn. De snellere tijden zaten tussen de 17 en de 19 seconden. Of dat een verschuiving in het klassement zal veroorzaken? Dat zullen we vanavond bij de prijsuitreiking kunnen zien en horen. Na 21:00 uur staan de uitslagen op deze site.

 

Vandaag de eerste etappe. Gelijk iets minder dan 60km. De 216 rennertjes vertrokken om 11:00 uur richting Belgisch Essen en Roosendaal. Omdat de thermometer (in onze auto) 34 graden noteerde werd er in Wouw de eerste extra drinkpauze ingelast.

Verkleedpartij motorrijders

De motorrijders waren door de warmte bevallen. Onder een boom net voor de Belgische grens werden de korte broeken uit gedaan???? Waarom? De politie van onze zuiderburen had vorig jaar aangegeven dat zij niet zo de grenslijn mochten passeren (in korte broek, geen arm bescherming en zonder handschoenen. Dus een verkleedpartij als gevolg.

Vanmorgen is er spontaan een actie ontstaan om een selfie te maken bij grenspaal 242 aan de Hollandsedreef. Enkele ploegleiders stapte uit om een geinig kiekje te maken.

Op Vlaams grondgebied ging de karavaan richting de eerste rustplaats. Het sportpark in Essen. 

 

Grenspaal selfie

 

Wil je nog meer weten hoe het vandaag ging….lees dan vanavond Rien’s dagboek!

Meer foto’s van de ochtend en de trip naar grenspaal 242….klik dan hier.

Foto’s winnaars van de dinsdag…klik hier

Tags:

Gerelateerde berichten

Comments are currently closed.

Top