maandag 5 t/m zaterdag 10 augustus 2024 (54ste editie)

Vernieuwd parcours Cyclocross

2016_08_26_KTS_vrijdag_ochtend-7

chef-jury René Baarendse noemt de tijden op.

Wat opviel was dat het parcours van de cyclocross was ingekort en dat de onderdelen op een andere plaats stonden. Vooral de autobanden lagen net na een bocht, waardoor men dit keer moeilijker er overheen konden fietsen. Ontwerper René Baarendse had het over een “loopparcours dit jaar”. Werd er vorig jaar nog strategisch over de banden gereden, was het dit jaar maar 1 rennertje die dit probeerde.

Toch was het spectaculair. Al in het begin finishte een rennertje zonder achterwiel. Zij was dit kleinnood verloren onderweg. Het was weer ouderwets rennen en sleuren aan de fiets.

2016_08_26_KTS_vrijdag_ochtend-9

Lotte Iriks (176-Sportshop Heshof) op het “loopparcours.

Vooraf werden de ploegen die bovenaan in het algemeen klassement nog gehuldigd. Door computerproblemen (daarom ook geen startlijst op tijd) was dit gisterenavond niet mogelijk. Met dank aan Wilfried Raats van de telcommissie, die het dan toch nog voor elkaar heeft gekregen. Maar het was wel een hele toer.

2016_08_26_KTS_vrijdag_ochtend-3 2016_08_26_KTS_vrijdag_ochtend

 

Tags:

Gerelateerde berichten

Comments are currently closed.

Top