maandag 5 t/m zaterdag 10 augustus 2024 (54ste editie)

Chapeau voor de Grootse Tour!

Vijftig jaar Kleine Tour Steenbergen! Wát een mijlpaal, wát een feest!

Generaties lang al genieten talloze inwoners van de gemeente Steenbergen – en dankzij de regionale etappes ook daarbuiten – van dit ongeëvenaarde spektakel.

Zo zal het ongetwijfeld nog vele jaren en generaties blijven. Want gelet op de grote animo van de jeugd, het enthousiasme van de organisatie en de belangstelling van het publiek, ziet de toekomst van de Kleine Tour er meer dan rooskleurig uit.

En dat allemaal dankzij het initiatief van Rinie Free in 1970, die hiervoor postuum uiteraard alle credits verdient. Temeer omdat zijn eigen handicap hem niet belette iets heel speciaals te doen voor onze gemeenschap. Een inspiratiebron voor velen, zo is in de loop der jaren wel gebleken uit de inzet van honderden vrijwilligers, die vaak langdurig bij het evenement betrokken zijn. Zij hebben steevast maar één doel voor ogen: het plezier van alle deelnemertjes.

Wethouder Esther Prent geeft het startschot

Kenmerkend voor de Kleine Tour is ook het sterke gevoel van saamhorigheid, dat als een lichtend voorbeeld uitstraalt over heel onze samenleving. Bij de Kleine Tour kom je bovendien een groot aantal betrokkenen tegen, die ook hun steentje bijdragen aan het welslagen van andere lokale activiteiten en actief zijn bij uiteenlopende verenigingen in Steenbergen.

Kinderen die de Kleine Tour hebben gereden, koesteren de herinneringen aan dit festijn voor de rest van hun leven. In de karavaan ontstaan ook vaak mooie vriendschappen en de ervaringen van het met elkaar optrekken in een Kleine Tour-ploeg, komen later altijd weer van pas.

Genieten met een hoofdletter G, dat is de Kleine Tour, van de eerste tot en met de allerlaatste minuut. De rennertjes van toen, zijn de opa’s en oma’s van nu en dat levert één groot feest van herkenning op. Tegelijkertijd kan het er fanatiek aan toe gaan, want de jeugdronde heeft natuurlijk ook een wedstrijdelement in zich. Ook van zo’n gezonde competitie word je alleen maar wijzer. Het is juist de combinatie van sportiviteit en gezelligheid die de Kleine Tour zo uniek maakt.

Bij een gouden jubileum mag je eigenlijk niet meer van een Kleine Tour spreken. Onze complimenten en gelukwensen gaan dan ook uit naar de Grootse Tour van Steenbergen. Chapeau en dank aan iedereen die in het verleden en heden zijn bijdrage aan dit prachtige succes heeft geleverd.

Heel veel plezier allemaal en graag tot ziens in de Kleine Tour-week!

Esther Prent,

Wethouder

Tags:

Gerelateerde berichten

Comments are currently closed.

Top