maandag 5 t/m zaterdag 10 augustus 2024 (54ste editie)

Kunst en vliegwerk cyclocross

Vrijdag konden de rennertjes kennismaken met een nieuwe hindernis op het cycloscross parcours. Het obstakel bestond uit enkele pallets. Voor sommige een flinke hobbel, voor de gelouterde crosser een kleine puist.

2015_08_21_KTS_01

Het was weer een echte race waarbij de fiets het onderspit dolf. De fietsenmaker zal er zijn handen vol aan hebben. Toch waren er kinderen die de fiets netjes over de pallets, banden en boomstammen tilden. Een trend, die vorig jaar is ingezet, is tijdens de wedstrijd gewoon op je fiets te blijven zitten. Soms gaat dat goed, maar ook wel eens fout. Van het jaar hebben we dan ook enkele salto’s gezien waarbij gelukkig geen kwetsuren aan over werden gehouden. Bij de klassementsrijders worden de “messen geslepen” en wordt er meer risico genomen. Verstandig of niet…het levert wel mooie plaatjes op voor de toeschouwers.

headervrijdag

2015_08_21_KTS_15

Vanmiddag de voorlaatste etappe naar Zuid-Westbrabant. Eerst rusten in Huijbergen en daarna op naar het Bergse Rozenoord waar de 14-jarigen afscheid nemen van de tour. Traditie getrouw worden dan de t-shirt’s beklad met allerlei leuke teksten en mogen ze voorop rijden in de karavaan.

Vanavond eerst de prijsuitreiking op de Markt en daarna met zijn allen naar de disco om morgenvroeg weer de kegels te rijden.

2015_08_21_KTS_21

Gerelateerde berichten

Comments are currently closed.

Top