maandag 5 t/m zaterdag 10 augustus 2024 (54ste editie)

“De Paaltjes”

2017_08_14_KTSmaandag-16

Sturen werden evt. ook opgemeten bij twijfel

Maandagmiddag liet Chef Jury René Baarendse een grote mist opkomen. Geheimzinnig meette hij bij sommige rennertjes de sturen op, zonder iets tegen de medewerkers te zeggen. “Wacht maar af” was zijn antwoord.

Woensdagochtend bij de behendigheidsrit kwam zijn idee uit de hoge hoed. Twee “slagbalpaaltjes” en twee tennisballetjes er bovenop.

De deelnemers moeten met hun fiets (en stuur min. 80 centimeter) tussen de paaltjes door. Als de paal of het balletje eraf valt, komen er strafpunten bij.

2017_08_16_KTSwoensdag_ochtend-66

“De paaltjes”

“De roep naar iets nieuws was groot” was het antwoord van Baarendse op de vraag waarom iets anders. Blauwe trui draagster Jessica Hoetelmans was zeer tevreden over het nieuwe idee van de chef jury. “Het is goed te doen en best makkelijk eigenlijk”. Vele rennertjes namen dan ook deze hindernis vrij goed. Dat kon niet gezegd worden van “angstgegner”, de wip. Een enkeling nam deze feilloos.

De rustplaatsen (De Blokhut en sportpark De Schutters) werden de bidons en flesjes flink gevuld om het “gevecht” aan te gaan tegen de warmte. De laatste jaren blijkt dit meer een sport te zijn en daar spelen de “rustplaatsen” erg op in. De waterslang lag bij de vernieuwde Blokhut al uitgerold.

2017_08_16_KTSwoensdag_middag-112017_08_16_KTSwoensdag_middag-18

Tags:

Gerelateerde berichten

Comments are currently closed.

Top