maandag 5 t/m zaterdag 10 augustus 2024 (54ste editie)

Zaterdag 19 augustus 2023

De behendigheidsrit van zaterdagmorgen duurt langer dan gepland/gehoopt, waardoor de vertrektijd van de etappe een kwartier verschoven wordt. Kort na het vertrek van de karavaan begint het zachtjes te regenen, net niet hard genoeg om te stoppen en regenkleding aan te trekken. Buiten Steenbergen in de Olmendreef klaart het gelukkig op en wordt het droog.
 
In de zon gaat de Tour richting Notendaal op weg naar Nieuw-Vossemeer, waar de rust van deze dag is. Bij het vertrek vanuit de rustplaats rond half twee, met als speciale gast in de karavaan de burgemeester, is het weer behoorlijk bewolkt. Op weg naar Steenbergen staan er onderweg heel veel mensen met borden en spandoeken. Een speciale aanmoediging staat bij de Heense Molen dwars over de rijksweg: “Kleine Tour maakt je stoer”.
 
Vanwege de verwachte drukte vanwege andere wegafsluitingen wordt, voor een veilige doortocht van de Kleine Tour, de Rijksweg volledig dicht gezet vanaf de Molenweg tot de Heensemolenweg. Daarmee wordt de ANWB verkeersinformatie gehaald, vanaf Steenbergen heeft u 8 minuten vertraging.
Over De Heen richting thuishaven met nog een stukje Welberg, waar op het Welbergswegje even gestopt wordt om de renners die helaas in de bezemwagen beland zijn weer bij hun ploeg te laten komen. Vervolgens richting Nassaulaan, waar een overweldigende menigte staat te applaudisseren bij de aankomst van de karavaan.
 
Na de bloemenhulde een korte rit richting Markt, waar de prijsuitreiking en afsluiting van de 53ste Kleine Tour Steenbergen is.


Gerelateerde berichten

Comments are currently closed.

Top