maandag 5 t/m zaterdag 10 augustus 2024 (54ste editie)

Vrijdag 18 augustus 2023

De cyclocross op het sportpark is goed verlopen met weer een grote publieke belangstelling voor de prestaties van de renners. Half twaalf vertrekt de Tour naar Welberg, waar we daarna in het buitengebied, achter diverse struiken en heggen juryleden zien om het etapperijden te beoordelen.
 
Bij Heerle gaan de spoorbomen dicht en wordt de karavaan stil gezet om na de doorkomst van de trein weer compleet verder te gaan. Bij Wouwse plantage verlaat Miss Noa de colonne om verder op bij Trapke Op, langs de kant te kunnen staan zwaaien. In Huybergen kan iedereen genieten van een welverdiende rust bij MFC de Kloek.
 
Vijf minuten later dan gepland gaat de rit verder naar Hoogerheide, waar de verkeersregelaars hulp krijgen van Handhaving Woensdrecht, die met een auto voor de karavaan uit rijden. In Woensdrecht volgt een klimmetje bij Onderstal. Met de cyclocross nog in de benen is de afdaling in de Bossestraat over de kinderkoppen een eitje.
Na de rit over de zandweg naast de spoorbaan met de renners naast de auto’s i.pl.v. erachter, volgt een verkoelend stuk over de Vossenweg door de bossen. Na Heimolen is het maar een klein stukje meer naar de rust bij de jeu de boulesvereniging Petangeske.
 
In de rust krijgen alle 14 jarigen, die de Tour gaan verlaten, een wit T-shirt en gaan zij met z’n allen twee aparte gemengde ploegen vormen tot aan Steenbergen.
Daarna gaat de karavaan weer huiswaarts naar Steenbergen. Enkele ploegleiderswagens rijden een andere route omdat zij te hoog zijn om het viaduct bij het ziekenhuis te kunnen passeren. Langs het Appeltje gaan de renners door de bossen verder richting Moerstraten. Onderweg voegen de ploegleiders van de alternatieve route zich weer bij de karavaan en kunnen de motorrijders die tijdelijk hun taak overgenomen hadden weer verkeer gaan regelen.
 
In Steenbergen staat bij Montenaken de brandweer klaar om op deze warme dag voor een beetje een beetje verkoeling te zorgen door te sproeien over de karavaan. Bij het oude stadhuis is het een drukte van jewelste want daar gaan de 14 jarigen op het bordes om te zwaaien naar de andere voorbij fietsende deelnemers. In de Oudlandsestraat stopt de Tour en kan iedereen naar huis om zich op te maken voor het Discozwemmen.


Gerelateerde berichten

Comments are currently closed.

Top