maandag 5 t/m zaterdag 10 augustus 2024 (54ste editie)

Dinsdag 15 augustus 2023

Na een goed verlopen sprint op de Laurentiusdijk in Welberg is het om half twaalf tijd voor de start van de eerste etappe van de 53ste Tour. Eerst een rondriot door Welberg waar erg veel mensen staan te zwaaien naar de renners. Over de Boomdijk richting Wouw en door naar Wouwse Plantage met een stop in de Hollandsedreef om te prepareren voor de rit door België.
 
Dit jaar moeten we alles zelf regelen omdat er geen politiebegeleiding is. De regels zijn hier afwijkend van de Nederlandse. Wegkapiteins voorzien van een speciale armband voor de herkenning en met een spiegelei mogen de stoptekens geven, de renners moeten twee aan twee rijden en de groep mag niet groter zijn dan 150 personen. Dus wordt de karavaan opgedeeld in twee groepen.
 
Op de rustplaats bij de tennisvereniging is alles gesloten behalve de toiletten i.v.m. Moederkesdag. 15 augustus was lang geleden ook een christelijke feestdag in Nederland, namelijk; Maria ten Hemelopneming.
Na de pauze terug naar Nederland richting Roosendaal. Voor Nispen een stop om te hergroeperen zodat de karavaan weer compleet is. ij de Holleweg in Roosendaal is alles keurig geregeld want de spoorbomen gaan net open als de Tour aankomt, geen extra stop. Via Kruisland naar Oud Gastel met een nieuwe rustplaats bij korfbalvereniging Juliana.
 
Om vier uur op weg voor het laatste etappestuk naar Steenbergen. Langs Gastels Veer waar het Kindervakantiewerk volop bezig is. Miss Noa wordt even boven op het viaduct geparkeerd zodat ze naar de onder haar langsfietsende renners kan zwaaien. Onderweg ook op veel plaatsen mensen met spandoeken.
 
In Kruisland staat het publiek rijen dik op de doorkomst van de Kleine Tour te wachten. Over een stuk onverharde Groenedijk en een stukje Welberg bereikt de karavaan de thuishaven, waar vele ouders staan te wachten op hun kinderen. Parkeren in het Doktersdreefje en op naar de prijsuitreiking op de Markt.

Gerelateerde berichten

Comments are currently closed.

Top