maandag 5 t/m zaterdag 10 augustus 2024 (54ste editie)

Woensdag 16 augustus 2023

De tweede etappe van de Kleine Tour Steenbergen start om twaalf uur met een rondrit door het centrum van Steenbergen. Op Solmsbolwerk staat een auto met pech midden op de weg. Tijd voor een spontane routewijziging over Oostdam, door de Jan van Bruhezestraat weer terug naar de oorspronkelijke route.
Op het einde van de Oosthavendijk trekken de konijnen een sprintje om over de Oostgroeneweg het struikgewas in te duiken, weg van het geluid dat hun leefgebied binnenkomt. Zij willen duidelijk niet het haasje zijn.
Net als in het centrum van Steenbergen staat ook in Dinteloord heel veel publiek de Tour op te wachten. In Willemstad lijkt het nog drukker. Hier heeft Miss Noa aan de waterkant staan zwaaien naar alle renners die voorbij fietsten.
De Tour wordt ook vandaag weer gevolg door vele ouders, vrienden etc. We signaleren een groep op breedbandscooters en diverse spandoeken langs de weg. De eerste rust is in Helwijk bij de Blokhut, waar taart is voor alle medewerkers, geschonken door Boekhandel Vermeulen. Alle renners kunnen zich heerlijk uitleven in de speeltuin.
Om half drie is het tij om de fietsen op te zoeken voor de rit naar Oude Molen en Fijnaart. De kinderkoppen van de Appelaarseweg nodigen nog steeds niet uit om over te fietsen. Veel renners verkiezen dan ook de zijkanten van de weg die bestraat zijn met klinkers. De brug over en de volgende rust bij v.v. De Schutters lonkt al in de verte. Hier altijd een gastvrij welkom voor de Tour. Versnaperingen ( ijs en frites) staan klaar voor de verschillende ploegen die dat van tevoren geregeld hebben.
Even over vier op weg naar Steenbergen, langs Gastels Veer waar heel veel publiek staat , over de parallelweg naar Kruisland, waar de terrassen vol zitten met mensen die wachten op de karavaan. In deze karavaan missen we dan wagen 2, die in plaats is gaan rijden van de ploegleiderswagen van Van Tilburg, die met stukken stond. In Steenbergen een korte rondrit en stoppen in het Doktersdreefje. Als iedereen op de markt staat kan de prijsuitreiking beginnen en zit deze dag er op.


Gerelateerde berichten

Comments are currently closed.

Top