maandag 5 t/m zaterdag 10 augustus 2024 (54ste editie)

Donderdag 17 augustus 2023

Om 10 uur staat de Oudlandsestraat vol in afwachting van de start van de etappe naar Zeeland. Eerst een rondrit door het centrum en daarna door het land van Merijntje Gijzen. De bunker net voorbij De Heen is altijd een perfect uitkijkpunt over de omgeving . Zoals altijd heeft een jurylid deze plek uitgekozen om zijn punten uit te delen.
Verderop langs de Zeelandweg-West krijgen de verkeersregelaars ondersteuning van BOA’s voor een paar lastige punten in de route. Omdat er geen horeca meer is in het centrum van St. Philipsland een gewijzigde route ten opzichte van de voorgaande jaren en een rust op het sportpark van v.v. Noad 67.
Na de rust een rit door het centrum van het dorp om via de Provinciale weg richting Oud-Vossemeer te gaan. Miss Noa mag vanaf de rust achter op de motor bij John, zodat zij de Tour van alle kanten kan bekijken en onderweg zwaaien naar de renners. Wriemelend door de smalle straatjes van Oud-Vossemeer trekt het bonte lint van fietsers verder naar Tholen. Bij Meulvliet is de volgende rust.
Miss Noa mag in het laatste etappedeel weer plaats nemen in de Misswagen Door Halsteren waar de renners altijd een warm welkom krijgen in de Dorpsstraat trekt de Tour naar Lepelstraat. Ook hier een rondrit door het centrum, om daarna de Kladde, waar iedereen buiten staat, te passeren.
Als de Tour Steenbergen binnenfietst staan veel ouders en belangstellende te zwaaien langs de kant. In de Oudlandsestraat wordt de karavaan ontbonden en gaan de medewerkers op weg naar de Markt om alles klaar te zetten voor de tijdrit van donderdagavond achter de motoren.


Gerelateerde berichten

Comments are currently closed.

Top