maandag 5 t/m zaterdag 10 augustus 2024 (54ste editie)

Maandag 14 augustus 2023

Eindelijk is het dan zo ver. Na weken fietsnieuws op radio en televisie ivm de Tour de France en de Wereldkampioenschappen wielrennen in Schotland gaat de SLOS soortgelijk nieuws verspreiden over Steenbergen en wijde omgeving. De 53ste Kleine Tour Steenbergen gaat beginnen. Vanaf half negen zijn vele medewerkers bezig om de dranghekken van de gemeentewerkplaats naar verschillende plekken in Steenbergen te verplaatsen voor de diverse wedstrijden. Stippen en strepen worden op het wegdek gezet. Om 1 uur zijn alle deelnemers aanwezig bij de opening op de Markt. Een kwartier later begint de fietsenkeuring en kan het eerste spel van deze Tour beginnen. Geen speurtocht op de fiets deze keer, maar een vossenjacht. Overal in Steenbergen zijn medewerkers herkenbaar onherkenbaar gemaakt voor hun rol in het spel.
 
In de Vissersstraat zijn twee loze vissers aan het proberen zonder visakte toch wat aan de haak te slaan. Zal niet meevallen. Bij Vermeulen ( 25 jaar sponsor ) vinden we twee schrijvers die ijverig met de typemachine bezig zijn en als hun boek klaar is dit gelijk bij de boekhandel willen aanbieden.
 
Op het terrein Van SDW bij het park staat de eerste jubilaris van deze Tour. Marcel de Jong probeert als muzikant wat bij te verdienen wat niet zo goed lukt. De renners van iedere ploeg krijgen de opdracht om Marcel aan te kleden als een echte Rockster en daarmee kunnen ze punten verdienen. In het drievierde is het pittenzak gooien in een ladder met de nummers 1 tot en met 10. Totaalscore van de ploeg wordt genoteerd. Hier treffen we ook een boer en boerin in lokale klederdracht.
 
Bij Autokar staan de monteurs buiten te werken. Hier moeten de deelnemers in een rij gaan staan en elkaars handen vasthouden. De eerste krijgt een hoepel en alle renners moeten deze zo snel mogelijk naar de laatste in de rij zien te krijgen door er doorheen te stappen zonder de handen los te laten.
 
Op de parkeerplaats van Fuji ( al weer 50 jaar sponsor ) is het pauze en een spel met foto’s van schoenen van de verschillende bestuurleden. Het goed raden van welke schoen bij wie hoort en de juiste schoenmaat levert punten op voor de ploeg. Jubilaris Nicole is hier aanwezig en gaat met diverse ploegen op de foto. Bij Koudenberg treffen we een postbode die het verzoek heeft een kaart te schrijven voor jubilaris Misha. Kan direct bij Misha in de bus op Koudenberg.
 
Door naar het grasveld bij de Magnoliastraat/Oudlandsestraat. Daar komen de deelnemers twee motorcoureurs tegen die het woord raden spel verzorgen. 1 deelnemer krijgt een koptelefoon op en de anderen staan verderop achter een pion en roepen een opgegeven woord, wat de deelnemer met de koptelefoon op moet raden. In 90 seconden zoveel mogelijk woorden raden en punten scoren.
 
In de Irisstraat staat een kappersstoel met Iris in een vertrouwde rol als kapster. Zij gaat ook de hele week voor het kapsel van Miss Noa zorgen. In de Irisstraat zijn enkele mensen van de gemeente aan het werk in de plantsoenen. Zij krijgen regelmatig de vraag; horen jullie ook bij de vossenjacht van de Tour? Bij drukkerij Vermeulen ligt het werk op straat. Een journalist en een fotograaf zijn iemand buiten aan het interviewen Hier hebben ze een spel waarbij de jury een woord zegt en de deelnemers dit moeten spellen door om de beurt een letter van het woord te noemen.
 
Verderop in het park staan de echte vossen van de Tour verkleed als een gemeentewerker te leunen op hun gereedschap. Hier gaan de renners naast elkaar staan en roept de jury kop of munt. De eerste deelnemer mag gokken en dan wordt een munt opgegooid. Een juiste gok is een punt en dan mag de volgende raden. Ook weer 90 seconden om zo veel mogelijk goed te hebben. Bij het Bakhuys wordt buiten gebakken door twee bakkers.
 
Hier is geen spel en zijn de deelnemers klaar met de vossenjacht. Bij alle vossen die ze gevonden hebben werden letters getoond die ze moesten opschrijven. Als laatste moeten ze daar samen een woord van maken. De oplossing moet zijn; jubilarissen. Koen staat klaar om alle lijsten en oplossingen in ontvangst te nemen. Omdat hij ook jubilaris is deze week krijgt hij van alle ploegen felicitaties en een zak snoep. Dan mag iedereen naar huis om zich op te maken voor de rondrit en de officiële opening van de Tourweek deze avond.Gerelateerde berichten

Comments are currently closed.

Top