maandag 5 t/m zaterdag 10 augustus 2024 (54ste editie)

51e Kleine Tour gaat door!

Volgende week maandag 23 augustus is het eindelijk zo ver. De 51e Kleine Tour van Steenbergen gaat van start. We hebben er lang op moeten wachten, maar de spreekwoordelijke kogel is eindelijk door de kerk. Binnen de huidige richtlijnen is het mogelijk om de Kleine Tour door te laten gaan, al zal dit geen tour zijn zoals we de afgelopen 50 jaar gewend zijn. De huidige richtlijnen zorgen er namelijk wel voor dat het bij de wedstrijden, rustplaatsen en prijsuitreikingen helaas niet mogelijk is om publiek te ontvangen.

Dat is heel erg jammer, want wij vinden publiek toch echt één van de leukste bijkomstigheden van de Kleine Tour. Echter, wij zijn ook van mening dat wij de 216 kinderen graag een leuke week willen geven. Zeker nu, want zij hebben al genoeg moeten missen de afgelopen anderhalf jaar. Om dat te verwezenlijken zijn er een aantal aanpassingen nodig, waarvan het niet toelaten van publiek wel de grootste wijziging is. Maar we gaan er van uit dat het voor renners gewoon een fantastische week wordt en laten we met zijn allen hopen dat we in 2022 ons weer kunnen verheugen op een volle Markt.

Andere locaties voor de wedstrijden
De wedstrijden en prijsuitreikingen zullen dit jaar op andere locaties plaatsvinden dan gewoonlijk. Het buitenterrein van ’t Cromwiel zal gedurende de hele week als thuisbasis gebruikt gaan worden. Dit terrein kunnen we dan goed inrichten zodat we binnen de richtlijnen op een veilige manier de wedstrijden en prijsuitreikingen kunnen houden. Want het afstand houden is op dit moment nog steeds onderdeel van het dagelijks leven.
Overigens hoeven de renners onderling geen afstand van elkaar te houden. Echter de 13 en 14 jarigen dienen wel zo veel mogelijk afstand te houden tot volwassenen. En dat geldt natuurlijk ook voor de volwassenen (medewerkers en ploegleiders) onderling. Met de inrichting van de terreinen houden we hier dan ook rekening mee.

Niet alle activiteiten kunnen plaatsvinden op het terrein van het Cromwiel. De sprint zal daarom net als anders gewoon in de Van Gaverenlaan gehouden worden. De tijdrit zal gehouden worden op industrieterrein Reinierpolder I en de cyclocross als vanouds op het sportpark aan de Seringenlaan. Echter dus wel allemaal zonder publiek.

Etappes
Ook de etappes kunnen gewoon doorgaan. We rijden dan ook gewoon de normale routes. Ook hierbij is het niet de bedoeling dat er publiek staat bij de rustplaatsen of meerijdt met de karavaan. We willen iedereen dan ook vriendelijk, maar dringend, verzoeken om niet naar de rustplaatsen te komen. De renners fietsen die week ruim 270 km door de regio. Er is dus altijd wel een plekje vrij voor u langs de route om op voldoende afstand van elkaar te komen zwaaien.

Prijsuitreikingen
De prijsuitreikingen zullen zo veel mogelijk plaats vinden aansluitend aan de etappes, ook op het terrein van ’t Cromwiel. Op deze manier maken we er voor de renners een aansluitend programma van en zijn ze een aantal avonden vrij. Op de maandag zal de prijsuitreiking in de avond na de koppelkoers gehouden worden en op de donderdag aansluitend aan de tijdrit op het parcours.

Bloemenhulde
Op zaterdagmiddag is er dit jaar geen bloemenhulde in de Nassaulaan. De karavaan gaat bij terugkomst in Steenbergen in plaats van de bloemenhulde een ereronde rijden langs de Nassaulaan en het centrum van Steenbergen waarbij de rennertjes overal 2 keer passeren. Wij willen jullie van harte uitnodigen om de rennertjes te komen toejuichen tijdens deze ereronde (rekening houdend met de geldende richtlijnen).

SLOS
Ook dit jaar zal de SLOS weer verslag doen van de activiteiten rondom de Kleine Tour, waarbij ze ook zullen proberen om diverse onderdelen, zoals de prijsuitreikingen live uit te zenden. Op deze manier kunt u toch getuige zijn van de mooie momenten deze week.

Ondanks alles gaan we er weer een sportieve, leuke en gezellige week van maken. Met strijd om de klassementen, de spanning tijdens de wedstrijden en de gezelligheid onder de renners. Want dat hebben we met zijn allen gemist vorig jaar!

Tags:

Gerelateerde berichten

Uitslag Loterij 2023

Uitslag van de Kleine Tour loterij 2023 Lotnummers: 1. 7636 2. 6281 3. 3389...

Uitslag loterij 2022

Uitslag van de Kleine Tour loterij 2022 Lotnummers: 1. 0251 2. 7511 3. 2771...

Uitslag loterij 2021

Hier volgen de winnende loten van de Kleine Tour Loterij: 7101 3168 8900 8108...

Comments are currently closed.

Top